hoofdgerecht/ kookboek/ pittig

Verrassende gegrilde groente

Bij gegrilde groente denk je aan courgette, aubergine en paprika. Althans, daar denk ik aan, omdat je die vaak krijgt in de horeca als je bij een gerecht gegrilde groente krijgt. Maar je kan veel meer groente grillen. En als je ze dan ook nog eens heerlijk kruidt, krijg je een fantastisch groentegerecht. Zoals dit recept van Meera Sodha, met verrassende groenten, verse kruiden en een pittige dressing. Eenvoudig, licht en toch om je vingers bij op te eten.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 2
Cooking Time: 35 min

Ingredients

  • 3 el olijfolie
  • 1 ½ tl gerookte paprikapoeder (pimentón)
  • snufje zout
  • 1 kleine bloemkool
  • 250 gr bietjes
  • 150 gr groene asperges
  • 50 gr amandelen, grof gehakt
  • handje verse dille
  • handje verse munt
  • handje verse peterselie
  • 75 gr edamame bonen
  • 1/2 el mosterd
  • 2 el misopasta
  • 1/2 el rodewijnazijn
  • 2 el water

Instructions

1

Verwarm de oven tot 200 graden. Meng de olie, gerookte paprikapoeder en een snuf zout in een grote kom, voeg dan de bloemkoolroosjes en de in kwarten gesneden rode bietjes toe en schep om. Schep de groenten eruit, spreid ze uit op een bakplaat en rooster ze vervolgens 30 minuten.

2

Doe de asperges en amandelen in de overgebleven olie en paprika, schep ze vervolgens op een tweede bakplaat en rooster ze 10 minuten.

3

Terwijl de groenten grillen, maak je de dressing. Doe de mosterd, miso, azijn en twee eetlepels koud water in een schaaltje en meng goed.

4

Ontdooi de edamame in kokend water, giet af en hak de verse kruiden fijn.

5

Als de gegrilde groente klaar zijn, meng ze dan met de bonen, kruiden en dressing en verdeel over de borden. Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply