kids/ zoet

Rabarber crumble

Crumble is een eenvoudig maar heerlijk toetje. Een soort lui vruchtentaartje, je snijdt wat fruit, mengt dat met suiker en kaneel, kruimelt er wat kruimeldeeg overheen, zet het 20 minuten in de oven en klaar ben je. Weinig moeite veel plezier. De crux zit hem voor mij in lekker kruimeldeeg. Ik gebruik graag notenmeel en havermout, en voor een vegan variant gebruik ik geen roomboter maar plantaardige olie. Easy does it.

Vandaag gebruikte ik rabarber, omdat het juni is en ik zo van die friszure smaak houd, maar je kan het ook maken met appel, verse abrikoos, pruimen, bosbessen… you name it.

Rabarber crumble

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...

Ingredients

  • 4 stengels rabarber
  • 4 tl basterdsuiker
  • 1 tl kaneel
  • 40 gr havermout
  • 40 gr amandelmeel
  • 20 gr gehakte hazelnoten (mijn markt verkoopt ‘dices’ van alle soorten noten, superhandig)
  • 20 gr suiker
  • flinke snuf zout
  • plantaardige olie

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Snij de rabarber in stukjes van 2 cm en meng ze met de suiker en kaneel. Schep het geheel om en laat even staan.

3

Meng in een andere kom de havermout, amandelmeel, gehakte hazelnoten, suiker en zout. Voeg voorzichtig wat plantaardige olie toe, zodat je een kruimelig deeg krijgt.

4

Verdeel het rabarbermengsel over 4 ovenbestendige bakjes en kruimel het kruimeldeeg er

5

Zet zo’n 20 minuten in de oven of tot de crumble krokant is en het fruit nog niet helemaal kapotgestoofd.

6

Haal uit de oven, laat kort afkoelen maar serveer vooral warm.

7

Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply