hoofdgerecht/ makkelijk/ pasta

Vegan Pasta all’amatriciana

Een simpele pasta met pittige, rode saus. Het oorspronkelijke recept is met pancetta, maar dat komt er hier in huis niet in, dus ik gebruikte vegan spekjes. Geeft het gerecht dat lekkere zoute wat het nodig heeft. En in plaats van reguliere parmezaan gebruikten we vegan parmezaan. Die kan je zelf maken of lekker makkelijk kopen. Van Willicroft of Gondino van veggiedeli.nl. In een half uurtje klaar en superlekker. Voor de basis tomatensaus maakte ik de sugo di pomodori maar als je het jezelf helemaal makkelijk/snel wil maken koop je een goede passata in de supermarkt. Sugo is wel lekkerder, althans, vind ik…

Vegan Pasta all’amatriciana

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 4

Ingredients

  • 2x recept sugo of 1 grote pot passata
  • 300 gr pasta
  • 1 pakje vegan spekjes
  • 1/4 tl chilipoeder
  • 1 tl agavesiroop
  • 4 takjes basilicum
  • vegan parmezaan

Instructions

1

Begin met het maken van de sugo als je dat zelf doet. Zie het recept.

2

Als de sugo zo'n 10 minuten aan het pruttelen is zet je het water op voor de pasta.

3

Snij de basilicum, takjes én blaadjes, en voeg die toe aan sugo.

4

Als de pasta het kokende water in gaat, voeg je de chili en agavesiroop aan de sugo toe.

5

Als je passata gebruikt zet je die nu op en voeg je daar de extra ingredienten aan toe.

6

Laat de saus lekker pruttelen terwijl de pasta gaar kookt volgens de verpakking.

7

Bak ondertussen de vegan spekjes, niet te lang, een minuut of 4.

8

Giet de pasta af als ie klaar is, en verdeel over de borden.

9

Geef elk bord een flinke schep tomatensaus, verdeel de spekjes en bestrooi met parmezaan.

10

Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply