De lekkerste harira at ik ooit in Marrakech, met kruiden vers van de souk, en het heerlijkste brood. De illusie dat ik die rijkheid aan smaken kan evenaren heb ik niet, maar ik heb me laten vertellen dat iedere Marokkaan zijn eigen recept heeft. Ik ben dan wel geen Marokkaan, maar dit is mijn harira. Hartverwarmend, en als de herfst aan je deur klopt, kan ik dat best gebruiken. Met warm turks brood uit de oven en zelfgemaakte hummus is het de perfecte regenachtige zondagavondmaaltijd.
Herfstige harira
Ingredients
- 2 el plantaardige olie
- 1 ui
- 1 stengel bleekselderij
- 1 winterwortel
- 2 tenen knoflook
- 2 el ras el hanout (Noord-Afrikaanse specerijenmix van de toko)
- 1/2 tl harira (Noord-Afrikaanse peperpasta, ik koop het in tubes bij de toko)
- 1 blik gepelde tomaten
- 500 ml groentebouillon
- 3 gedroogde abrikozen
- flinke hand verse koriander
- flinke hand verse peterselie
- 1 blik kikkererwten
Instructions
Verwarm de olie in een soeppan op middelhoog vuur. Snij de ui, winterwortel, bleekselderij en knoflook in kleine stukjes en laat zo'n 5 minuten fruiten tot het zacht, maar niet bruin wordt.
Snij de stengels van de peterselie en koriander, en de gedroogde abrikozen in klein stukjes en voeg toe aan het groentemengsel. Voeg ook de ras el hanout en harira toe en laat nog even meebakken.
Voeg de tomaten en groentebouillon toe en laat lekker zo'n 25 minuten pruttelen.
Maak ondertussen je brood en hummus klaar. Of trek het uit de koelkast, dat kan ook natuurlijk 🙂
Doe de kikkererwten er vervolgens bij en laat nog heel even 2 minuten koken.
Schep de soep in een fijne kom, bestrooi met de blaadjes van de koriander en peterselie, en serveer met brood en hummus.
Enjoy!
No Comments