kids/ kookboek/ zoet

Choco-espresso-kokostaart

Wie denkt dat vegan alleen maar geitewollensokkensaaigezond is, heeft deze taart nog nooit geproefd. Een heerlijk volle, romige taart die het ultieme ‘death by chocolate’ gevoel geeft, maar wel helemaal plantaardig is. In plaats van boter gebruik je kokosboter. Hij hoeft niet in de oven, alleen maar in de koelkast op te stijven dus je kan hem ook mooi een paar dagen vantevoren maken. Snijd de taart in kleine puntjes (of blokjes als je een vierkant bakblik gebruikt), want hij is machtig maar overheerlijk. Dit recept is een kleine variatie op een taart uit het kookboek “Andere koek” van Food Bandits. Een heerlijk kookboek vol vegan bakrecepten.

Choco-espresso-kokostaart

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...

Ingredients

 • 1 doosje kokoscreme (zo’n blauw kartonnen doosje met een bonk kokoscreme erin)
 • 180 ml water
 • 100 gr dadels
 • 125 gr noten (amandelen, pecannoten of walnoten zijn heerlijk)
 • 25 gr kokosrasp
 • 3 of 4 el espresso
 • 2 el cacaopoeder
 • snuf zout
 • 6 el cacaopoeder
 • 4 el espresso
 • 7 el kokosolie/boter
 • 30 gr kokosbloemsuiker (of reguliere suiker)
 • 2 bananen

Instructions

1

Maak espresso (of hele sterke koffie als je geen espressopotje hebt) en zet apart om later te gebruiken.

2

Zet een pannetje op middelhoog vuur met de kokoscreme en het water. Dit moet helemaal vermengd worden en een soort dikke pap worden. Dat duurt ongeveer 10 minuten.

3

Maak terwijl je kokos staat te pruttelen de bodem van de taart. Doe hiervoor de dadels, amandelen, kokosrasp, espresso, cacaopoeder en zout in een keukenmachine. Laat het draaien tot je een stevige bal gelijkmatig deeg krijgt. Als het te dik is voeg je nog wat espresso toe.

4

Doe een velletje bakpapier op de bodem van een bakblik en verdeel het deeg over de bodem van het blik. Druk goed aan en zet even aan de kant.

5

Vervolgens maak je de vulling. Hiervoor hoef je de keukenmachine niet schoon te maken, gebruik hem gewoon lekker opnieuw en meng hierin de gemengde kokos met espresso, cacaopoeder, kokosolie, kokosbloemsuiker en de bananen. Laat dit lekker draaien tot een dikke creme-achtige vulling ontstaat. Het is niet erg dat het vloeibaar is. Door de kokosboter stijft het op in de koelkast.

6

Giet de vulling op de bodem en laat minstens 6 uur opstijven.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply