kids/ zoet

Citroen-limoencake

Een vaak gehoord vooroordeel is dat vegans van die grauwe gezonde types zijn die hun idealen boven de smaak van een gerecht zetten. Niets is minder waar. Ook vegans zijn lekkerbekjes en zoetekauwen. Want plantaardig eten gaat over geen dierlijke producten willen gebruiken, en niet over smakeloos eten of alleen maar . Goed voorbeeld is deze tegelijk frisse en mierzoete cake. Ik maakte hem voor de verjaardag van mijn dochter en iedereen, herbivoor of carnivoor, smulde er van.

Citroen-limoencake

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...

Ingredients

 • 2 el chiazaad
 • 125 gr bloem
 • 100 gr amandelmeel
 • 100 gr suiker
 • 2 tl bakpoeder
 • 1/2 tl zout
 • 180 ml. plantaardige melk
 • 120 ml. zonnebloemolie
 • 1 tl vanille extract
 • 60 ml. citroen- en limoensap (1/2 citroen en 1 limoen)
 • 2 eetlepels citroen- en limoenrasp
 • evt. voor glazuur: poedersuiker en citroen of limoensap

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Meng het chiazaad met 6 eetlepels water, zet weg om tot gelei te laten worden.

3

Meng de amandelmeel, bloem, suiker, bakpoeder en zout in een kom. Voeg de melk, boter, vanille extract, citroen- en limoensap en citroen- en limoenrasp toe en meng alles goed tot een glad beslag. Schep op het laatst voorzichtig de chiazaadgelei erdoor.

4

Bekleed een bakblik met bakpapier. Schenk het beslag in het bakblik en bak ongeveer 40 minuten in de oven. Wanneer een satéprikker er droog uit komt wanneer je deze er in prikt, is de cake gaar. Laat de cake helemaal afkoelen.

5

Maak het glazuur door de poedersuiker met het sap te mengen, maak zoveel je wil en zo dun als je wil. Schenk of smeer het glazuur over de cake, en snij in lekkere dikke plakken.

6

Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply