hoofdgerecht/ lunch/ salade

Farro salade met gegrilde groente en noten.

Farro is een Italiaanse graansoort. Je kookt de tarwekorrels, die je als een soort stevige rijst in een salade kan verwerken, of in een maaltijdsoep. Ik vind de bite van farro heerlijk, en gecombineerd met gegrilde groenten en noten komt het helemaal tot zijn recht. Deze salade kun je warm eten of maak wat meer en laat het afkoelen. De volgende dag als lunchhap mee naar je werk is het misschien wel nog lekkerder. Behalve als hoofdgerecht kun je hier ook prima wat kleinere porties van maken als voorgerecht voor een etentje. En varieer vooral met de groente. Ik gebruikte paprika en bietjes omdat ik iets anders wilde dan de eeuwige courgette en aubergine, maar combineer er op los zou ik zeggen. Je koopt farro in de betere supermarkt of in de natuurwinkel.

Farro salade met gegrilde groente en noten.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 2,50 out of 5)
Laden...
Serves: 2
Cooking Time: 30 min

Ingredients

  • 200 gr farro
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 2 grote of 3 kleine bietjes
  • handje kleingeneden peterselie
  • handje grof gesneden pistachenoten
  • handje grof gesneden amandelen
  • 2 el lekkere olijfolie
  • vers gemalen zout en peper
  • sap van 1 limoen

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Kook de farro volgens de aanwijzing op de verpakking.

3

Snijd ondertussen de paprika, ui en bietjes in groffe stukken en spreid uit over een ovenschaal.

4

Snijd klein of pers de knoflook en strooi over de groenten en besprenkel met wat plantaardige olie.

5

Zet de groente zo'n half uur in de oven tot ze zacht zijn en verkleuren.

6

Doe de gekookte farro in een kom en voeg de warme groente toe. Schep de peterselie en noten erdoor.

7

Meng in een schaaltje de olijfolie, limoensap en zout en peper en meng met de salade.

8

Verdeel over de borden.

9

Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply