budget/ hoofdgerecht/ makkelijk

Vegan black-eyed-peas stoofpot

Gedroogde bonen, goedkoop en lekker. Enige nadeel is dat je ‘s ochtends al moet bedenken wat je ‘s avonds gaat eten. Voor iemand die dat normaal pas doet als ze de Appie in loopt is dat wel een dingetje. Maar ik deed het, zette de zwart-oog-bonen in de ochtend onder water en maakte er ‘s avonds een heerlijke winterse stoof van.

Vegan black-eyed-peas stoofpot

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 2

Ingredients

  • 150 gr bonen
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1/4 tl gerookte paprikapoeder
  • 1/4 tl cayennepeper
  • 2 laurierbladeren
  • 100 gr voorgesneden boerenkool
  • 120 gr rijst (ik gebruikte zwarte rijst)
  • vegan worst (ik gebruikte Beyond Sausage)

Instructions

1

Zet je bonen 's ochtends in een flinke kom diep onder water. Gedurende de dag even checken, ze mogen niet droog komen te staan. Giet ze voor gebruik af, spoel schoon, en zet met schoon water en een flinke snuf zout op het vuur om 15 minuten te koken.

2

Snijd de bleekselderij, ui en knoflook klein, en fruit gedurende 10 minuten in een ruime koekenpan.

3

Verkruimel het bouillonblokje en roer samen met de paprikapoeder, cayennepeper en laurier door de groente.

4

Doe de bonen en en het kookvocht van de bonen bij de groente en laat nog 15 minuten op laag vuur sudderen, het moet flink vochtig blijven, dus als het te droog wordt mag er wat water bij..

5

Kook ondertussen de rijst volgens de instructie op de verpakking.

6

Snijd de worst met een scherp mesje in plakjes van 1 cm breed en bak in een aparte koekenpan in olie op hoog vuur.

7

Roer 5 min voor het suddereinde de boerenkool en de worst door je stoof en laat even meesudderen.

8

Giet de rijst af en verdeel over de borden. Haal de laurier eruit en verdeel de stoof ook over de borden.

9

Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply