hoofdgerecht/ kids/ pittig

Spicy noedels met saté van kipstuckjes

Kipsaté is een van de favorieten van mijn kinderen, en spicy noedels lik ik mijn vingers dan weer bij af. Gooi die twee in één gerecht en iedereen is gelukkig. Gelukkig zijn er de kipstuckjes van de vegetarische slager, die zijn gewoon vegan en hartstikke lekker. Heerlijk te marineren, en prima te grillen. Onderstaande recept is een verbouwde versie uit een kookboek van Jamie Oliver. En maak zelf je pindasaus erbij, dat is zo veel lekkerder. Nergens voor nodig om die vette bende uit een potje of smakeloze pap uit een zakje te gebruiken. En dat alles in een halfuurtje? Waarom niet zou ik zeggen…

Spicy noedels met saté van kipstuckjes

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 4
Cooking Time: 30 min

Ingredients

 • 1/2 bosje verse koriander
 • 1/2 verse rode peper
 • 1 teen knoflook
 • 5 volle eetlepels pindakaas (liefst zelfgedraaid of 100% pindakaas)
 • 2 el sojasaus
 • 1 el agavesiroop
 • 2 el plantaardige melk
 • 1 tl sambal
 • 2 cm gember
 • 2 limoenen
 • 2 pakjes kipstuckjes (ik gebruikte die van de vegetarische slager)
 • 250 udon noedels
 • 100 gr ongezouten cashewnoten
 • 1/2 rode ui
 • 1/2 rode peper (kidsproof zonder pitjes, anders met)
 • handje verse koriander
 • 2 el sojasaus
 • 1 limoen
 • 1 tl sesamolie
 • 1 tl appelciderazijn
 • 1 tl agavesiroop

Instructions

1

Zet de oven aan om de grill voor te verwarmen.

2

Doe de koriander, peper, knoflook, 3 el pindakaas, gember en 1 el sojasaus in een keukenmachine, en laat draaien tot een pasta ontstaat. Rasp de limoenschil en pers het sap van de limoenen uit, en laat allebei kort meedraaien. Als het te dik is doe je er een scheutje water bij. Proef en als je wil kan je nog zout en/of peper toevoegen, ik vind het zo al rijk genoeg. Zet de helft van de pasta apart in een kommetje.

3

Haal de kipstuckjes uit de verpakking en rijg ze aan satéspiesjes. Schep de rest van de pindapasta uit de keukenmachine en leg op een braadslee of ovenschotel en leg de kipspiesjes er bovenop. Hussel een beetje zodat alles goed bedekt is en zet in de oven hoog onder de grill, en en bak ze zo'n 8 minuten. Draai ze halvewege een keer om en hou goed in de gaten dat het niet te hard gaat.

4

Kook de noedels volgens de verpakking, spoel ze af onder een koude kraan en laat ze uitlekken.

5

Crush de cashewnootjes (kan in een keukenmachine maar ik beleef altijd veel plezier aan de oldskool manier: op een houten plank, theedoek er overheen, en stuk rollen met een deegroller) en rooster ze kort in een droge koekenpan. Je kan ze ook heel bakken, doe wat je lekker vindt. Doe de agavesiroop erbij, hussel goed en laat nog even kort bakken tot ze lekker plakkerig zijn.

6

Schil de halve rode ui, en doe hem samen met de rode peper en de steeltjes van je tweede deel koriander in de (omgespoelde :-)) keukenmachine. Hak het fijn en doe de sesamolie, sojasaus en de sap van de uitgeperste limoen erbij.

7

Meng de uitgelekte noedels met de zojuist gemaakte saus, en verdeel over 4 kommen.

8

Doe de andere helft van de pindasaus in een sauspan, samen met 2 el pindakaas, 1 el sojasaus, agavesiroop en de plantaardige melk. Laat warm worden, blijf goed roeren en proef. Voeg evt sojasaus toe als je dat lekker vindt.

9

Geef elke kom een beetje warme pindasaus, bestrooi met de plakkerige cashews en korianderblaadjes die je nog hebt liggen, en haal de kipspiesjes uit de oven en leg op je kom.

10

Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply