hoofdgerecht/ makkelijk

Bloemkoolsteak met gerookte paprikasaus

Bloemkool was nooit zo mijn favoriete groente, zolang ik hem kende als doorgekookt en verzopen in kaassaus. Toen ik begon met bloemkool rauw of gegrild te eten veranderde dat. Grillen in roosjes deed ik al langer, maar sinds een tijdje is het begrip ‘bloemkoolsteak’ in opkomst. Heeft natuurlijk in de verste verte niet met steak te maken, maar lekker is het wel. Het rokerige van grillen komt terug in de gerookte paprikasaus. Superlekkere combi. Ik maakte het met rijst maar kan natuurlijk ook met piepers…

Bloemkoolsteak met gerookte paprikasaus

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 2

Ingredients

  • 1 bloemkool
  • olijfolie
  • 1 tl italiaanse kruiden
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1/4 tl zout
  • 1 paprika
  • 2 rijpe tomaten
  • 1 teen knoflook
  • snuf zout
  • 1/2 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl balsamico
  • 2 el sojaroom
  • rijst
  • een handje gerookte amandelen

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Maak de bloemkool schoon en snijd dikke plakken van zo'n 2 of 3 cm. Ik gebruik 2 plakken per persoon, een beetje afhankelijk van de grootte van de bloemkool, biologische zijn vaak wat kleiner.

3

Leg de bloemkool 'steaks' op bakpapier op de bakplaat en smeer in met olijfolie. Maak een mix van de italiaanse kruiden, knoflookpoeder en het zout en besprenkel de bloemkool hiermee.

4

Zet de bloemkool voor ongeveer 15/20 minuten in de oven (afhankelijk van je oven en hoe dik de plakken).

5

Kook de rijst volgens de instructie op de verpakking.

6

Snijd de paprika klein en bak in ruime olijfolie op middelhoog vuur zo'n 10 minuten tot het zacht en donker is. Snijd ondertussen de tomaat en knoflook klein.

7

Voeg de tomaat, knoflook, zout en paprikapoeder toe en laat nog zo'n 5 minuten sudderen. Pas op met de paprikapoeder, daar zijn hele heftige van en voor je het weet is het te veel. Als te veel, voeg dan wat meer sojaroom als je de saus maakt.

8

Als de paprika-tomatenmix lekker zacht is, giet je het over in een keukenmachine of een kom waarin je een blender kan gebruiken zonder dat je je hele keuken onderspettert.

9

Daar voeg je de sojaroom en balsamico toe, en draai je even lekker tot je een fijne, gladde saus hebt. Proef! Als te rokerig, voeg je sojaroom toe, als te zacht, voeg je nog wat balsamico toe.

10

Giet de rijst af en geef elk bord een schep rijst.

11

Geef elk bord naast de rijst een lekker forse plens paprikasaus en leg de bloemkool half in de rijst en half in de saus.

12

Hak de gerookte amandelen in kleine stukjes en strooi over je creatie.

13

Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply