hoofdgerecht/ makkelijk/ soep/ voorgerecht

Rijke pompoensoep

Ik maak wel vaker pompoensoep, maar meestal een pure: pompoen, bouillon en gember. Nu had ik zin in een wat gevuldere soep. Het is herfst, de (politieke) wereld staat even z’n kop, ik voelde me melancholisch, en had zin in comfort food. Ok, en m’n groentela had nog wat restjes, dat speelde ook mee. En ik heb When Harry Met Sally gevonden op Prime Video en die wilde ik heel graag kijken met een hartverwarmende kom soep op schoot. Het is gelukt. De soep is troostrijk en film net zo geestig en liefdevol als ik me herinnerde.

Rijke pompoensoep

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 2

Ingredients

  • halve biologische pompoen
  • 3 el olijfolie
  • 1 ui
  • 1/2 rode paprika
  • 2 tenen knoflook
  • 2 cm gember
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 tomaten
  • 100 gr droge rode linzen
  • halve liter bouillon
  • 2 el sojaroom
  • 1 lente-ui in kleine ringetjes gesneden
  • handje geroosterde pompoenpitten

Instructions

1

Snijd de biologische pompoen in 4 schijven, snijd de pitten eruit en het vruchtvlees in blokjes. Een biologische pompoen hoef je niet te schillen, die kan je met schil en al in de pan gooien.

2

Bak in de olijfolie op middelhoog vuur en snijd ondertussen de ui, paprika, knoflook en gember klein en gooi met de paprikapoeder erbij. Laat zo'n 10 minuten bakken zodat het lekker kan karamelliseren.

3

Snijd ondertussen de tomaten klein en doe die met de bouillon en rode linzen in de pan.

4

Laat zo'n 10 minuten sudderen en zet dan de staafmixer op de soep tot hij fluweelzacht en glad is.

5

Proef en voeg evt zout en peper naar smaak toe, en water naar mondgevoel toe. Ik hou van een dikke soep maar als je van dunner houdt, be my guest...

6

Als hij op smaak en dikte is, schenk in een ruime kom, besprenkel met sojaroom, lenteui en pompoenpitten en serveer met lekker brood.

7

Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply