hoofdgerecht/ pasta/ snel

Gnocchi met wilde spinazie, shiitake en hazelnoot

Gnocchi kan je koken, maar wist je dat je ze ook kunt bakken? Het maakt van die melige balletjes een hele andere sensatie. Het wordt opeens een knapperig hapje waar je niet per se een volle saus bij nodig hebt, maar ook met kort gebakken groente heerlijk uit komt. Ik gebruikte wilde spinazie die ik op de markt tegenkwam, een spinaziesoort met niet alleen maar blad maar ook smaakvolle stengel. Gecombineerd met de umami van paddestoelen, meer dan genoeg knoflook en wat nootachtigs een superlekkere, maar vooral hele snelle maaltijd.

Gnocchi met wilde spinazie, shiitake en hazelnoot

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 2
Cooking Time: 10 min

Ingredients

  • 1 el plantaardige olie
  • 1 pakje voorverpakte gnocchi (is ook heel lekker om zelf te maken, maar voor het snelle karakter van dit recept gebruikte ik de voorverpakte versie)
  • 1 el plantaardige olie
  • 1 ui
  • 4 tenen knoflook
  • 1 bosje wilde spinazie
  • 1 bakje shiitake (of andere paddenstoelen als je die lekkerder vindt)
  • snuf zout
  • snuf peper
  • handje geroosterde hazelnoten

Instructions

1

Verwarm in een ruime koekenpan de plantaardige olie op middelhoog vuur. Voeg de gnocchi toe en laat rustig onder af en toe omscheppen lichtbruin worden in zo'n kleine 10 minuten.

2

Snij de ui en knoflook klein en bak in een andere koekenpan in 2 minuten zacht.

3

Snij ondertussen de wilde spinazie grof, gebruik ook vooral de steeltjes die zijn superlekker.

4

Scheur de shiitake met je handen in stukjes en voeg samen met de spinazie toe aan de ui en knoflook.

5

Als de spinazie geslonken is strooi een snuf zout en snuf versgemalen peper over de groente.

6

Verdeel de gebakken gnocchi en de groente over de borden.

7

Hak de hazelnoten grof, als ze nog rauw zijn rooster je ze nog even kort in een olieloze pan op hoog vuur, als je ze geroosterd hebt gekocht sprenkel je ze zo over je gerecht.

8

Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply