kookboek/ makkelijk/ snel

Drie soorten bonen met zeewier, koriander, munt en warme soja-sesamdressing

Ik trakteerde mezelf op een nieuw kookboek: Evergreen: de Scandinavische groentekeuken. Een nieuwe wereld, want mijn meeste boeken gaan over de Aziatische en Midden Oosten keuken. Het eerste recept dat ik eruit probeerde had toch wel een beetje een Aziatische touch met de soja-sesamdressing, maar desalniettemin was het superlekker. De frisse, knapperige groente met de smaakvolle dressing en verse kruiden, echt een gerecht om je vingers bij af te likken. En dat deed ik dan ook, ik likte mijn bord schoon 🙂

Drie soorten bonen met zeewier, koriander, munt en warme soja-sesamdressing

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 2

Ingredients

  • 150 gr snijbonen
  • 100 gr sperziebonen
  • 60 gr tuinbonen (ik gebruikte diepvries maar vers kan ook)
  • 2 el sojasaus
  • 2 el appelazijn
  • 2 tl ahornsiroop
  • 2 el olijfolie
  • 2 el sesamzaad
  • 1 norivel
  • 150 gr zilvervliesrijst

Instructions

1

Was en snijd de sperziebonen en snijbonen.

2

Breng twee pannen water aan de kook. Voeg aan de ene de zilvervliesrijst met wat zout toe en kook volgens de instructie op de verpakking. In de andere blancheer je de sperzie- en snijbonen. Dat betekent 1 minuut koken, ze er snel uitscheppen en in een kom koud water leggen zodat het kookproces stopt. Daarna doe je hetzelfde met de tuinbonen maar nog korter, 30 seconden, en leg ze vervolgens ook in het koude water. Nadat je alle bonen hebt laten schrikken giet je ze af.

3

In het warme water wat je nog in de pan hebt, week je de nori. Scheur het vel in stukjes en laat de zeewier lekker zacht worden.

4

Meng ondertussen in een pannetje de sojasaus, appelazijn en ahornsiroop en verwarm dit op middelhoog vuur. Als het na een minuut of 4 begint in te dikken haal je het van het vuur af en voeg je de olijfolie en sesamzaad toe.

5

Haal de zachte nori uit het water en met de bonen. Giet de warme dressing over de zeewierbonen en schep goed om.

6

Giet de zilvervliesrijst af, verdeel de rijst over de borden en schep de groente erbij.

7

Garneer rijkelijk met munt en koriander.

8

Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply