Het is warm en drukkend, en niks zo lekker dan als een romige ijskoffie. Niet heel moeilijk, wel heel lekker. En even wat voorbereiding nodig, want ijsklontjes en koude espresso moet je van tevoren maken. Maar het genot is groot! Ik maakte een variant met een bolletje roomijs voor een extra romig effect, en omdat de pubers dat lekker vinden. Maar zonder kan ook, dan heeft het wat meer die echte koffiesmaak.
Vegan icecoffee
Ingredients
- 100 ml espresso
- 200 ml plantaardige melk (ik gebruikte havermelk)
- 1 bolletje plantaardige vanille ijs (Alpro)
- 8 ijsklontjes
- 10 ml Monin hazelnootsiroop (voor een licht zoetje, als je een zoetekauw bent ietsje meer)
Instructions
Maak de espresso van tevoren en laat echt goed afkoelen, eerst op het aanrecht en daarna in de koelkast, minstens 2 uur, ijskastkoud.
Doe daarna alle ingredienten in de blender, en laat het 15 seconden blenderen, zodat de ijsklontjes gecrushed zijn maar niet helemaal weg.
Als je geen blender hebt, gebruik de staafmixer, dat kan ook prima. Een blender heeft de voorkeur, dan krijg je ook zo'n lekker schuimlaagje.
Schenk in hoge glazen.
Sit in the sun and enjoy!
No Comments