hoofdgerecht/ kids/ pasta

Pasta alla Norma

Je zou denken dat je in Italie goed vegan kan eten, niks is minder waar. Overal zit wel kaas of room in. Gelukkig zijn er wel gerechten waar je kan vragen of ze de kaas eruit laten en die dan toch superlekker zijn. Zo at ik afgelopen zomer regelmatig pasta alla Norma, ook omdat aubergine gewoon zo’n geweldige groente is. Er zijn heel veel verschillende varianten van deze pasta, met gebakken of gegrilde aubergine. Ik doe het allebei, afhankelijk van hoeveel tijd ik heb. Maar als het even kan geef ik de voorkeur aan grillen in de oven, omdat het zo’n bijzondere smaak geeft aan de aubergine. Mij geeft deze pasta iedere keer een echt zomers Italie gevoel. En als je voor vega wilt gaan in plaats van vegan, dan voeg je wat geschaafde pecorino toe op het laatst.

Pasta alla Norma

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...

Ingredients

 • 2 aubergines
 • 75 ml olijfolie
 • 1 tl zout (of eigenlijk 2 keer een halve)
 • flinke snuf vers gemalen peper
 • 3 tenen knoflook, kleingesneden
 • 1/2 tl gedroogd chilivlokken
 • 1 blok gepelde tomaten
 • 1 tl rodewijnazijn
 • 1 tl oregano
 • 1 tl kristalsuiker
 • 1 flinke hand verse basilicum
 • 100 gr spaghetti

Instructions

1

Verhit de oven tot 220 graden.

2

Snijde aubergines in de lengte in dikke plakken van zo'n 1 cm en leg ze in een schaal met 50 ml olijfolie, 1/2 tl zout en peper. Meng alles goed en verdeel de plakken over 2 met bakpapier beklede bakplaten. Rooster ze zo'n 30 minuten tot ze gaar en lekker bruin zijn.

3

Doe 2 el olijfolie in een koekenpan, verwarm dit op halfhoog vuur en voeg de knoflook en chilivlokken toe en verwarm zo'n 2 minuten. Voeg vervolgens de tomaten, oregano, suiker, azijn, 1/2 tl zout en nog wat peper toe. Draai het vuur wat lager en laat zo'n 10 minuten pruttelen tot een dikke saus ontstaat.

4

Breng ondertussen een pan ruim water aan de kook en kook je pasta volgens instructie op de verpakking.

5

Als de pasta bijna klaar is roer je de plakken aubergine door de saus.

6

Giet de pasta af en vang een beetje kookwater op.

7

Schep de saus over de spaghetti en als de saus wat te dik is voeg wat kookwater toe.

8

Verdeel de pasta met saus over de borden en verscheur de basilicum er overheen.

9

Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply