aziatisch/ makkelijk

Easy fried rice

Soms heb je zin in wat eenvoudigs maar toch lekkers. Helemaal op een regenachtige dag als vandaag. Dus maakte ik gebakken rijst, iets wat ik op reis in Azië graag at als avondeten (of ontbijt of lunch 🙂 In Azië eet je het puur, en zit er vaak geen enkele groente doorheen. Hollanders gooien graag zo’n zakje voorgesneden chinese wokgroente er doorheen. Dat doe ik niet, maar ik hou wel van ietsje groen, en een beetje knapperig, dus ik doe er vandaag 3 stelen paksoi doorheen. Kan ook een beetje chinese kool zijn of iets anders. Maar less is more in ieder geval!

Easy fried rice

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 4
Prep Time: 30 min Cooking Time: 15 min

Ingredients

 • 6 el plantaardige olie
 • 1 blok tofu of tempeh
 • flinke snuf zout
 • 2 el sojasaus
 • 1 tl sambal
 • 1 ui
 • 2 tenen knoflook
 • 1/2 rode peper
 • 2 cm gember
 • 2 el sojasaus
 • 320 gr rijst, gekookt en afgekoeld
 • klein beetje groente als paksoi of chinese kool
 • 3 lenteuitjes
 • evt cassavekroepoek voor erbij

Instructions

1

Knijp je blok tofu uit, zodat hij lekkerder bakt en beter de smaak van je smaakmakers opneemt. Verwarm 2 el van je olie in een koekenpan of wok, snijdt de tofu (of tempeh) in blokjes en bak met de zout bruin en knapperig. Voeg op het laatst de sojasaus en sambal toe, en als die zijn opgenomen schep je de blokjes in een schaal en zet je het apart.

2

Snij de ui, knoflook, gember en rode peper klein. Verwarm 2 el van je olie in (de schoongemaakte) pan en fruit het kleingesneden mengsel kort aan op hoog vuur. Voeg de sojasaus toe, schep om, voeg de rijst toe en en blijf omscheppen en bakken.

3

Snijdt ondertussen de paksoi en lenteui grof en voeg toe. Blijf omscheppen. Voeg ook de gebakken tofu of tempeh toe en blijf omscheppen. Draai het vuur uit.

4

Verdeel over 4 borden en geef er eventueel een beetje cassavekroepoek erbij.

5

Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply