bijgerecht/ makkelijk/ soep

Brandnetelsoep

Wildplukken is helemaal hot en happening. Daar hoef je niet eens het bos voor in, je kan met een beetje mazzel ook gewoon wildplukken in je eigen tuin. Past ook helemaal in deze tijd waar je boodschappen een aanslag op je portemonnee zijn. Zo plukte ik wat brandnetels uit mijn tuin. Wel even tuinhandschoenen aan doen, voor je ze plukt, en goed wassen, maar dan kan je ze prima in een soep verwerken. Smaakt een beetje spinazie-achtig, en met wat aardappel erbij voor wat meer body en garneren met wat gebakken paddestoelen een lekker aards soepje!

Brandnetelsoep

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 2

Wildplukken is helemaal hot en happening. Daar hoef je niet eens het bos voor in, je kan met een beetje mazzel ook gewoon wildplukken in je eigen tuin. Brandnetels bijvoorbeeld, om soep van te maken.

Ingredients

  • 100 g jonge brandnetelbladeren (de onderste grote bladeren niet gebruiken)
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 aardappelen
  • 0,7 liter groentebouillon
  • scheutje plantaardige room
  • paar kleingesneden paddestoelen

Instructions

1

Was de brandnetels goed onder stromend water. Laat uitlekken en pluk de mooiste bladeren.

2

Snijd de ui en knoflook klein, verwarm een laagje olie in je soeppan en fruit zo'n 5 minuten je ui en knoflook.

3

Snijd ondertussen je aardappel in stukjes (schillen mag, hoeft niet, wassen kan ook) en voeg toe.

4

Voeg ook de bouillon en brandnetels toe en laat een kwartiertje pruttelen.

5

Snijd ondertussen de paddestoelen heel klein en laat in ruime olie de laatste 5 minuten bakken.

6

Zet de soep uit, voeg de plantaardige room toe en pureer met de staafmixer toe een gladde soep.

7

Verdeel de soep over 2 kommen en garneer met de gebakken paddestoelen.

8

Serveer met brood en lekkere vegan smeerseltjes.

9

Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply