aziatisch/ hapje

Unicornsushi

Mijn dochters houden, zoals wel meer kinderen, enorm van sushi. Het is wel een flinke klus om zelf te maken, maar nu we in quarantaine zitten is het de perfecte tijd om eens goed uit te pakken. We maakten sushi in alle kleuren van de regenboog, of zoals de jongste zei: unicornsushi, gebaseerd op de Indigo Kitchen. Alleen dan wel gekleurd met natuurlijke kleurstoffen die je gewoon in je keukenkastje hebt liggen. Bietjes voor rood, kurkuma voor geel, spinazie voor groen en rode kool voor paars en blauw. Want het kookvocht van rode kool is paars, maar wist je dat als je daar baking soda bij doet het blauw wordt? De gemarineerde wortel als vulling is superlekker en komt ook van Indigo Kitchen. Daarnaast vulden we met komkommer en avocado en gemarineerde tempeh. Als je non-vegan bent kun je natuurlijk ook zalm, tonijn of ei gebruiken. Het kost even tijd, maar het wow-effect is onbetaalbaar!

Unicornsushi

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 4

Ingredients

 • 350 gr sushirijst
 • 2 el rijstazijn
 • flinke snuf zout
 • 4 norivellen
 • bietjessap voor rood (ik gebruikte voorverpakte biologische bietjes)
 • rode kool voor paars en blauw
 • kurkumapoeder voor geel
 • spinazie voor groen (ik gebruikte mijn juicer om groen sap te maken, als je die niet hebt kan matchapoeder ook)
 • 1 winterwortel
 • 2 tl sojasaus
 • 2 tl rijstazijn
 • 2 tl sesamolie
 • flinke snuf zout
 • flinke snuf chilipoeder
 • flinke snuf knoflookpoeder
 • 1 el sesamzaadjes
 • vulling: avocado en komkommer
 • vulling: spicy tempeh zoals in een ander recept op deze site
 • sojasaus en evt gember en wasabi

Instructions

1

Kook de sushirijst volgens de verpakking en laat afkoelen.

2

Maak ondertussen de gemarineerde wortel. Snijd hiervoor eerst de wortel in kleine reepjes. Ik gebruik hiervoor een handige juliennesnijder, een soort dunschiller die in dunne reepjes snijdt. Maak vervolgens de dressing met de sojasaus, rijstazijn, sesamolie, zout, chilipoeder en knoflookpoeder en giet over de julienneworteltjes. Schep om met de sesamzaadjes en laat staan om lekker in te trekken.

3

Maak ondertussen in 5 kleine schaaltjes de kleurstoffen. Voor rood liet ik wat bietensap uit een verpakking met gekookte biologische bietjes lopen, voor geel mengde ik kurkumapoeder met wat water en voor groen gooide ik wat spinazie in de juicer. Meer dan nodig was, en de rest mengde ik met wat gejuicte appel en bleekselderij, lekker! Voor paars en blauw kookte ik wat kleingesneden rode kool in wat water, liet dat inkoken en zeefde dat. Verdeelde het over 2 schaaltjes, en in 1 schaaltje voegde ik stukje bij beetje wat baking soda toe en je zal zien dat het vocht langzaam maar zeker lichter wordt. Het schijnt dat als je teveel doet dat het grijs wordt maar dat heb ik nog nooit gezien...

4

Verdeel de rijst over 5 bakjes in ongeveer gelijke hoeveelheden. Voeg in elk bakje wat kleurstof toe net zolang tot je tevreden bent over de kleur. Omdat het natuurlijke kleurstoffen zijn is het niet superheftig maar worden het meer pastellerige kleuren.

5

Leg een norivel om een sushimatje, met de glimmende kant naar beneden en kijk even goed naar de rolrichting van het matje. Laat ongeveer 2 cm over aan de onderkant en bouw je regenboogkleuren op in dunne rijtjes rijst.

6

Aan de bovenkant doe je de vulling, of wat gemarineerde wortels, of wat reepjes avocado en komkommer, of wat verkruimelde spicy tempeh.

7

Maak met een natte vinger de onderkant van je norivel vochtig zodat het dadelijk goed plakt en begin met rollen. Druk stevig aan en rol even door als je denkt dat ie al goed zit. Leg de rol op een plank en snij met een scherp en schoon mes sushi rolletjes.

8

Maak een mooie line-up van je sushi met sojasaus en evt gember en wasabi.

9

Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply