Ik probeerde van de week de nieuwe vegan zalmburger van de Albert Heijn (eigen merk) uit. Maar je hoeft er natuurlijk geen burger van te maken, iets anders kan ook. Dat anders werd een viscurry. De eigen gemaakt currypasta had ik nog in de vriezer dus dat werd een lekker snelle doordeweekse maaltijd. En al maak je viscurry eigenlijk met witvis of garnalen, voor de vegan variant kan deze ‘nepzalm’ ook prima. Heerlijk vissig en weer eens wat anders dan tempeh, tofu of kipstuckjes. Aanrader dus!
Vegan viscurry
Ingredients
- 1 el plantaardige olie
- 1 winterpeen
- 100 gr peultjes
- 1 sjalot
- 1 el currypasta
- rode peper (klein gesneden en zoveel als je lekker vindt)
- 1 pakje kokosmelk
- 3 blaadjes thaise kaffirlimoen (van de toko, ik heb een voorraadje in de vriezer, want smaakbepalend ingrediënt voor Thaise curry)
- sobanoedels (maar als je dat lekkerder vindt gebruik rijst of naan)
- 1 dubbelverpakking vegan zalmburger
- 1 limoen
- 1 handje koriander
Instructions
Snijd de winterpeen over de lengte door, en vervolgens de beide helften in dunne plakjes. Snijd de sjalot klein en ontdoe de peulen van kop en kont. Verwarm de olie in een koekenpan, voeg de groente toe en laat in zo'n 5 minuten zacht worden.
Zet water op voor de noedels.
Verwijder de blaadjes van de koriander en zet apart, snijd de steeltjes klein en voeg samen met de currypasta en rode peper toe aan de groente. Als je currypasta wat aan de droge kant is, voeg nog wat olie toe, het moet lekker kunnen bakken. Voeg na 3 minuten bakken de kokosmelk en kaffirblaadjes toe.
Doe de noedels in het water en kook volgens de instructie op de verpakking.
Snijd de zalmburgers in groffe stukken (of zo klein als je fijn vindt, ik vind het fijn als ik er nog iets van terug kan zien op m'n bord).
Als de noedels op 2 minuten na klaar zijn, voeg je de zalmburger toe en laat nog heel even meepruttelen (het hoeft niet echt te garen en als het te lang meebakt valt het uit elkaar).
Als de noedels klaar zijn giet af en verdeel over de borden.
Pers de limoen uit en voeg toe aan de curry en vis de kaffirblaadjes eruit.
Schep de curry over de noedels en bestrooi met korianderblaadjes.
Enjoy!
No Comments