aziatisch/ hoofdgerecht/ snel

Vegan Yakisoba

Jakkiwat? Yakisoba! Eigenlijk een soort Pad Thai, maar dan Japans. Gebakken noodles met groente. Eenvoudig, superlekker en ook makkelijk aan te passen aan je eigen wensen. Ik maakte het met extra paddenstoelen voor die lekkere umami, maar je kan ook extra groene groente toevoegen, of tofu. En de hoeveelheid pit kan ook naar eigen smaak, als de kinderen mee eten doe ik ff wat minder. En binnen 15 minuten klaar, altijd handig na een werkdag.

Yakisoba

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 2
Cooking Time: 15 min

Ingredients

  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 ui in ringen gesneden
  • 1 wortel in dunne plakjes
  • 1/4 spitskool grof gesneden
  • 8 shiitake paddestoelen
  • 1/2 rode peper klein gesneden
  • 1 el sesamolie
  • 1 tl paddestoelenbouillonpoeder
  • 2 el sojasaus
  • 2 el ketchup
  • 1 el mirin
  • 2 porties soba noedels
  • 1/2 el sesamzaad
  • 1 lente-ui in ringetjes
  • 1 el ingemaakte gember
  • 1/2 el nori schilfers/poeder

Instructions

1

Verhit de olie en bak de uienringen 5 minuten tot ze wat kleur krijgen. Voeg de wortels, spitskool, shiitake en rode peper toe en roerbak.

2

Zet een pan water op en kook de sobanoedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

3

Voeg bij de groente de sesamolie, bouillonpoeder, sojasaus, ketchup, mirin en een paar eetlepels water toe. Zet iets lager en laat even sudderen.

4

Als de noedels gaar zijn voeg toe aan de saus en laat 2 minuten samen pruttelen zodat het de smaak goed kan opnemen.

5

Snijd ondertussen de lente-ui en ingemaakte gember klein. De nori poeder heb ik standaard in een potje (norivellen kleingemaakt in een keukenmachine, prima toevoeging voor elk gerecht dat een beetje iets vissigs nodig heeft).

6

Verdeel de noedels met saus over de borden en bestrooi met lente-ui, sesamzaad, gember en nori.

7

Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply