hoofdgerecht/ makkelijk/ pasta

Snelle orzo met paprika en vegan chorizo

Echt een lekker doordeweeks recept: slechts een paar ingrediënten, in 15 minuten klaar en toch heel lekker! Perfect dus voor na een drukke werkdag als je vooral met de pootjes omhoog wil ipv heel lang in de keuken staan. Orzo haal je bij de betere supermarkt. Het ziet er uit als rijst maar het is pasta, m’n kinderen zijn er dol op. Je kunt het voor veel recepten gebruiken, zelfs als variant op risotto. Verder gebruikte ik de vegan chorizo van Garden Gourmet. Nee het is geen echte chorizo, maar met een heerlijk rokerige smaak geeft het toch net iets anders aan je gerecht.

Snelle orzo met paprika en vegan chorizo

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 2
Cooking Time: 15 min

Ingredients

  • 150 gr orzo
  • 1 ui
  • 1 rode puntpaprika (1 grote of 2 kleine)
  • 2 tenen knoflook
  • 1 verpakking vegan chorizo
  • goede olijfolie
  • half glas witte wijn
  • 1 tl oregano
  • zout & peper

Instructions

1

Zet een pan heet water op en kook de orzo volgens de instructie op de verpakking, die van mij moest 7 minuten.

2

Snijd de ui in ringen, bak die in ruime olie zo'n 5 minuten tot ze zacht en lichtbruin zijn.

3

Snijd ondertussen de knoflook in dunne plakjes, paprika in reepjes en chorizo in plakjes van ong. 1 cm.

4

Voeg de paprika, knoflook en oregano toe aan de ui en bak nog zo'n 5 minuten mee. Laat het niet droog bakken, het moet echt in ruime olie gebakken, die gaat je smaak dadelijk aan de orzo geven.

5

Giet de orzo af als die klaar is.

6

Voeg de chorizo toe, bak een minuut mee en voeg ook de orzo aan de pan toe.

7

Bak alles al omscheppend nog een minuut en blus af met de wijn.

8

Bak alles omscheppend nog een minuut of 2, proef en voeg zout en peper naar smaak toe.

9

Verdeel de orzo over de borden.

10

Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply