hoofdgerecht/ pasta/ snel

Linguine met pesto en gegrilde asperges

Het is witte asperges seizoen, alleen als vegan is het traditionele asperge recept (met ham en ei, of met zalm) geen optie. Maar ik houd wel van asperges dus doen we het anders. Gegrild, met huisgemaakte pesto. Een klassieker in the mix. Met supermarktpesto kan ook natuurlijk, tegenwoordig hebben ze ook vegan pesto in de betere supermarkt. Mijn recept voor pesto is met rucola, maar je kan het ook met basilicum of spinazie maken.

Linguine met pesto en gegrilde asperges

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 2
Prep Time: 15 min

Ingredients

  • 150 gr linguine
  • 8 witte asperges
  • 4 el homemade pesto (of zoveel meer je lekker vindt)
  • 2 el plantaardige room
  • 3 el pijnboompitten
  • handje losse basilicumblaadjes ter garnering

Instructions

1

Schil de asperges en snijd ze doormidden zodat je 16 halve asperges hebt

2

Verhit een grillpan en grill de asperges op hoog vuur en draai regelmatig om.

3

Kook ruim water voor de pasta en kook volgens de verpakking.

4

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan, blijf erbij ze zijn zwart before you know it!

5

Als de pasta klaar is houdt wat kookvocht apart en giet de rest af.

6

Doe de pesto en plantaardige room bij de linguine in de pan en hussel door elkaar. Voeg wat kookvocht toe zodat het goed mengt.

7

Verdeel de pesto linguine over de borden.

8

Leg de geroosterde, beetgare asperges over de linguine.

9

Bestrooi met de geroosterde pijnboompitjes en in kleine stukjes gescheurde basilicumblaadjes.

10

Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply