Ken je die Italiaanse salade met geroosterd brood en tomaten? Die kan je als koude salade maken, maar ook in z’n geheel de oven in schuiven. Dat je tegelijk met het roosteren van het brood, ook de groenten grillt. Heel eenvoudig, de oven doet het werk en je eet je vingers er bij op. De basis is tomaat, knoflook en brood en voeg dan andere groente toe. Ik had nog wat paprika, artisjok en spinazie in de koelkast staan, dus die gooide ik er bij. En vooral: gebruik goed brood. Niet van die dunne Hollandse boterhammen, maar bijv. zuurdesembrood of ciabatta, in grove stukken gescheurd.
Panzanella
Ingredients
- 400 gr gemengde tomaten
- 2 rode paprika's
- 100 gr artisjok
- 100 gr spinazie
- 2 el plantaardige olie
- 2 tenen knoflook in dunne plakjes
- 1 tl versgemalen zeezout
- 2 tl dragon
- 100 gr goed brood
- 1 el citroensap
Instructions
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de grote tomaten in kwarten, de kleintjes door de helft, de paprika in reepjes en de artisjok in kwarten.
Schep door elkaar met de spinazie, olie, knoflook, zeezout en 1 tl dragon. Je kan voor het salade-effect ook de spinazie niet meebakken en op het laatst er door doen. En je kan ook andere groente gebruiken, bijv rode ui, courgette of olijven is ook lekker, als je de tomaat/knoflook/brood basis maar behoudt.
Hussel goed in een groot bakblik en bedek met in grove stukken gescheurd brood.
Zet in de oven en ga lekker wat voor jezelf doen 🙂
Check na 20 minuten even of het niet te hard gaat en schep even om.
Haal uit de oven, laat kort afkoelen, besprenkel met citroensap en de andere tl dragon en schep nogmaals om.
Verdeel over de borden en enjoy!
No Comments