nagerecht/ zoet

Triple Chococake

Chocoladetaart is toch wel een all-time favourite, dus voor mijn verjaardag maak ik die graag voor mijn gasten. Met drie soorten chocolade: cake, ganache en mousse. Triple genieten! Ik hou van de sterke chocosmaak dus gebruik graag bittere chocolade en niet teveel suiker. Proef de ganache en mousse en pas aan naar je eigen smaak. De cake is vegan en maak je af met wat je maar wil: gehakte noten, aardbeien of zoals ik lekker vind… frambozen. De lichte friszoetheid hangt mooi tegen de zware zoetheid van de chocoladecake. Quadruple genieten dus 🙂

Triple Chococake

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 8

Ingredients

  • 125 ml plantaardige melk
  • 1 el appelazijn
  • 120 gr bloem
  • 60 gr cacao
  • 125 ml hete, sterke koffie
  • 130 gr suiker
  • 1/2 el bakpoeder
  • 1/4 tl baksoda
  • 3 zakjes vanillesuiker
  • flinke snuf zout
  • 90 ml neutrale olie (geen olijf, wel zonnebloem of koolzaad)
  • 150 gr pure chocolade
  • 200 ml plantaardige opklopbare room

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Meng de melk met de azijn en zet apart.

3

Meng de koffie met het cacaopoeder en zet apart.

4

Meng de bloem, suiker, bakpoeder, baksoda, vanillesuiker en zout door elkaar in een beslagkom.

5

Giet de cacaokoffie, azijnmelk en olie erbij, en meng met een garde of mixer kort tot een egaal maar nog vloeibaar beslag.

6

Vet je springvorm in, of bekleed met bakpapier, giet het beslag erin en zet in de oven voor zo'n 20/30 minuten (hangt af van formaat van je springvorm).

7

Als je sateprikker er droog uit komt haal je hem uit de oven en zet hem weg om af te koelen.

8

Voor de chocomousse smelt je 100 gr chocolade au bain marie. Terwijl die aan het smelten is klop je 170 ml van de plantaardige room op, ik gebruikte kokosroom, met een zakje vanillesuiker. De gesmolten chocolade roer je voorzichtig door de room en je zet de bak een half uur in de koelkast om op te stijven.

9

Snijd de afgekoelde cake in twee helften en leg de bovenst helft apart. Doordat de cake zonder ei is, is ie wat fragieler dus ga voorzichtig te werk.

10

Als de mousse stijf is smeer je die uit over de onderste helft en leg je de bovenste helft met de snijkant naar boven er bovenop. De snijkant is meestal rechter dan de gebakken kant.

11

Smelt voor de ganache de andere 50 gr chocolade en als die gesmolten is meng je die met de laatste 30 ml kokosroom en het laatste zakje vanillesuiker, en giet de ganache nog warm over de bovenste helft uit. Versier met wat je lekker vindt.

12

Zet in de koelkast om nog verder op te stijven, en haal een kwartier voor aansnijden eruit.

13

Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply