hoofdgerecht/ makkelijk/ oven

Traybake met rode kool, appel en zoete aardappel

Herfst is het seizoen van het comfortfood. Van warm, zacht, zoet en vullend. En van knollen en kolen. Dus maakte ik een variant op de ovenschotel rode kool en de rode kool met appeltjes. Het is makkelijk te maken, want de oven doet het meeste werk. Ik houd van zoete aardappel dus gebruikte een combi van gewone en zoete aardappel, maar als je geen zoete aardappelfan bent kan je ook alleen gewone aardappel gebruiken. Dan zou ik wel iets meer abrikoos toevoegen voor de balans.

Traybake met rode kool, appel en zoete aardappel

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 30 min

Ingredients

  • 4 aardappels
  • 1 grote zoete aardappel
  • halve rode kool (in kleine reepjes)
  • 2 appels (klein, of 1 grote)
  • 2 sjalotjes
  • 3 el zonnebloemolie
  • 8 gedroogde abrikozen
  • 1 tl kaneel
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • 1/2 tl zout

Instructions

1

Schil de aardappels en zoete aardappel en zet in ruim water op. Laat 10 minuten koken zodat ze zacht zijn maar niet te.

2

Snijd ondertussen de sjalotjes, rode kool en appels grof en schep met de zonnebloemolie door elkaar in de ovenschaal.

3

Snijd de abrikozen in hele kleine blokjes en strooi met de zout, kaneel en nootmuskaat er over heen en schep nog een keer goed door.

4

Als de aardappels gaar zijn giet je ze af, laat ze heel even afkoelen zodat je ze in blokjes kan snijden en schep ook de aardappels erdoor.

5

Zet de oven aan (voorverwarmen is niet nodig) op 180 graden en laat de schaal zo'n 20 minuten verwarmen.

6

Controleer halverwege een keer of het goed gaat en schep alles om.

7

Als het klaar is, verdeel de groenten over de borden en combineer eventueel met een vegaworstje.

8

Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply