makkelijk/ nagerecht/ zoet

Rabarber-aardbeienmousse

Nu het rabarberseizoen bijna afgelopen is, en de zomervakantie gevierd moet worden, maakte ik een vegan rabarbermousse als toetje. De rabarber-aardbeiencompote was al op een eerder moment gemaakt, en als basis de aquafabaschuim, de geheime verrassing van kikkererwten. Het schijnt dat niet alle kikkererwtenvocht even goed werkt maar ik gebruik 2 soorten en die doen het allebei uitstekend. (Bioidea van de Ekoplaza of een grote glazen pot uit het Marokkaanse schap van de AH). De kikkererwten daarna snel gebruiken want die vinden droge voeten niet zo lekker. Dus het was alleen een kwestie van aquafaba opkloppen, de compote erdoorheen roeren en op laten stijven. Supermakkelijk dus, en heel lekker, vonden zelfs de zuiveladepten aan tafel. Ze waren bang voor een kikkererwtensmaak maar niks van te merken.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 5
Cooking Time: 10 min

Ingredients

  • 100 ml aquafaba (vocht van blikje kikkererwten)
  • 4 stengels rabarber
  • 100 gram aardbeien
  • 1/2 tl djahe (gemberpoeder, gebruik ik voor een beetje extra kick)
  • 3 el lichte basterdsuiker
  • 2 el poedersuiker
  • paar losse aardbeien ter garnering

Instructions

1

Snijd de rabarber in kleine stukjes, ontkroon de aardbeien, was ze en zet op middelhoog vuur.

2

Als het zacht begint te worden voeg je de djahe en basterdsuiker toe en laat samen lekker pruttelen tot het een zachte compote is geworden.

3

Het is teveel voor dit toetje maar kan je als jam gebruiken, voor dit toetje gebruik je 3 of 4 flinke eetlepels. Het deel wat je gebruikt moet je wel nog even pureren tot echt een glad papje, je wil geen klontjes in je mousse.

4

De aquafaba doe je met de poedersuiker in een keukenmachine met een ballongarde als je die hebt, anders met een elektrische handmixer, met de hand is niet te doen. Je moet hem 5 minuten op de hoogste stand aan het werk zetten en voor je het weet is het qua volume vervijfvoudigd, knalwit en superluchtig.

5

Schep gelijk de gepureerde compote er voorzichtig doorheen tot het geheel goed gemengd is en verdeel over de glazen waar je ze in wil serveren en zet minstens een uur in de koelkast.

6

Voor het serveren doe je er nog een aardbei op, of een schepje rabarbercompote, ter garnering.

7

Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply