kookboek/ pittig/ voorraadkast

Groene Thaise curry pasta

Currypasta kan je in de winkel in een potje kopen. Maar het zelf maken is helemaal niet zo heel veel moeilijker. Als je regelmatig bij de toko komt heb je een groot deel van de ingredienten al in huis, en tegenwoordig kom je bij de wat grotere supermarkt ook een heel eind. En waarom zou je jezelf die enorme geurexplosie ontnemen van het zelf maken? Ik maak altijd een voorraadje en vries de rest in.

Groene Thaise curry pasta

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 2

Ingredients

  • 1/2 tl peper
  • 1/2 korianderzaad
  • 1/4 tl komijnzaad
  • 1 stengel citroengras
  • 3 tenen knoflook
  • 1 kleine ui
  • 2 cm gember
  • 1 el koriandersteeltjes
  • 1/2 tl zout
  • 1/2 tl kurkuma
  • 2 groene chilipepers (zonder zaadjes)
  • 2 el plantaardige olie

Instructions

1

Verhit een kleine koekenpan zonder olie op matig vuur. Doe de peper, korianderzaad en komijnzaad in de pan en rooster ze kort tot je ze ruikt.

2

Schil de gember, knoflook en de ui en doe die samen met de citroengras in een keukenmachine. Draai kort en voeg de rest van de ingrediënten en de geroosterde specerijen toe en laat draaien tot je een fijne pasta hebt.

3

Haal de deksel van de keukenmachine en neem de geur lekker in je op 🙂

4

De pasta kan je direct gebruiken of invriezen.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Thaise groene curry met kipstuckjes - Leckerbeckje
    5 maart 2019 at 17:41

    […] De basis van dit recept is currypasta. Dat kun je natuurlijk in een potje in de winkel kopen, maar veel lekkerder, en helemaal niet zo moeilijk is het om dat zelf te maken. Dat recept vind je hier. […]

  • Leave a Reply