hoofdgerecht/ pittig

Thaise groene curry met kipstuckjes

De Thaise keuken is zo rijk aan smaken, dat ik er graag en vaak mee experimenteer. Zoals met groene curry, de lichtere variant van de pittige rode curry. Het is één van mijn lievelingsrecepten, geurig en fris, zoet en scherp, echt een smaakbommetje. Traditioneel maak je dit met kip, maar dat kun je prima vervangen door extra groente toe te voegen, of vleesvervangers. Voor dit recept verving ik de kipfilet door vegan kipstuckjes van de vegetarische slager, superlekker. Een wat minder makkelijk te vervangen ingrediënt dat in veel Aziatische recepten wordt gebruikt is vissaus. Voor mij komt noripoeder (zelfgemaakt of uit de winkel) het dichtst in de buurt om wat ziltigheid toe te voegen.

De basis van dit recept is currypasta. Dat kun je natuurlijk in een potje in de winkel kopen, maar veel lekkerder, en helemaal niet zo moeilijk is het om dat zelf te maken. Dat recept vind je hier.

Je kunt deze curry combineren met wat je maar wil: noodles, rijst of platbrood. Ik gebruikte geurige pandanrijst.

Thaise groene curry met kipstuckjes

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 2
Cooking Time: 15 min

Ingredients

  • plantaardige olie
  • 1 grote aubergine
  • 2 el groene currypasta
  • 100 gr sperziebonen
  • 200 gr rijst
  • 1 dl bouillon
  • 2,5 dl kokosmelk
  • 4 blaadjes thaise basilicum oftewel kaffir limoenblaadjes (mijn toko heeft een diepvriesvariant, heel handig)
  • 1 doosje vegan kipstukjes
  • 1 tl noripoeder
  • 1 el suiker
  • 1 groene chilipeper
  • 2 el limoensap
  • handvol koriander

Instructions

1

Snij de aubergine in kleine stukjes en bak in ruime olie.

2

Verhit ondertussen in een andere pan op matig vuur de plantaardige olie en fruit de currypasta zo'n 2 minuten tot hij heerlijk geurt. Voeg de kokosmelk, bouillon en thaise basilium toe en laat zo'n 5 minuten pruttelen.

3

Breng water aan de kook om de rijst te koken (of noodles of wat je ook maar wil). Terwijl het water aan de kook raakt blancheer je kort de sperziebonen. Na 2 minuten koken voeg je de sperziebonen toe aan de curry en doe je de rijst in het kokende water. Kook volgens de instructies op de verpakking.

4

Voeg ondertussen de kipstukjes, kleingesneden groene peper, suiker en noripoeder toe aan de curry en laat weer zo'n 5 minuten pruttelen.

5

Zet vervolgens de curry uit, voeg limoensap en de aubergine toe en schep om.

6

Als de rijst klaar is giet af en spoel indien nodig af, en verdeel over de borden.

7

Schep een flinke schep curry ernaast en bestrooi ruim met koriander (ik ben wel #teamkoriander maar als je aan zeepsop denkt bij koriander kan je het ook weglaten natuurlijk).

8

Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply