hoofdgerecht/ kookboek/ pittig

Nasi met vegan spiegelei

Ik vond een recept online voor het maken van een diervrij spiegelei. Heel leuk om uit te proberen, ik maakte ze zonder gist, en ze lukten steeds beter. En sinds ik bij de Ekoplaza het zwarte zout ingrediënt vond was hij helemaal perfect. Ik gebruikte daar eerst gewoon zout, maar zwart zout geeft een zwavelige smaak waardoor je verstelt staat van hoe echt het smaakt. Ik combineerde het met een lekker bordje nasi en zelfgemaakte pindasaus. Met de ingrediënten voor het spiegelei kun je er drie maken, want net als met pannenkoeken, de eerste mislukt altijd. Het is wel een weekendrecept, oftewel, je neemt lekker de tijd om in de keuken te staan, muziekje erbij, en lekker kokkerellen. En na het harde werken… smullen!

Nasi met vegan spiegelei

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 2

Ingredients

  • 200 gr rijst
  • 80 gr pompoen in kleine stukjes
  • 1 tl maizena
  • 1 tl water
  • 1,5 tl olijfolie
  • 1/8 tl Kala Namak (zwart zout)
  • 1/8 tl zwarte peper
  • snufje zout
  • 1/4 cup rijstebloem
  • 1/4 cup plantaardige melk
  • 1 el water
  • flinke snuf zout
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1/2 rode peper (met pitjes voor extra pit)
  • 3 cm gember
  • 2 el plantaardige olie
  • 1 tl korianderzaad
  • 1 tl laos
  • 1/2 tl komijn
  • 1 tl kurkuma
  • 1 prei (het witte deel)
  • handje taugé
  • handje pinda's
  • vegetarische kipstukjes
  • 2 el ketjap

Instructions

1

Kook de rijst voor de nasi. Kook volgens de instructie op de verpakking en zet apart.

2

Voor het ei kook je eerst de stukjes pompoen tot ze zo zacht zijn dat je er met een mesje moeiteloos doorheen glijdt.

3

Maak ondertussen het "eiwit" door in een kom de rijstebloem, plantaardige melk, het water en het zout met elkaar op te kloppen.

4

Maak vervolgens het "eigeel" door in een keukenmachine of blender de pompoen, maizena, water, olijfolie, kala namak en zout en peper te laten draaien tot een gladde massa die zo zacht is dat ze langzaam van je lepel afdruipt.

5

Verhit vervolgens in een koekenpan een beetje olijfolie en en doe per ei 2 eetlepels "eiwit" in de pan en laat uitlopen zodat je een dun pannekoekje krijgt.

6

Na een minuut bakken op middelhoog vuur drapeer je 1 eetlepel "eigeel" bovenop het "eiwit" en doe je een deksel op de koekenpan.

7

Maal de ui, knoflook, rode peper en gember in een keukenmachine tot een groffe pasta. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de pasta. Als het lekker begint te ruiken voeg je de specerijen toe en bak ongeveer 2 minuten.

8

Voeg de rijst toe en de ketjap, meng goed door elkaar en laat 3 minuten bakken.

9

Voeg de kleingesneden prei en de taugé toe en roerbak zo'n 3 minuten.

10

Roerbak in een andere koekenpan de vegetarische kipstukjes in de ketjap saus tot ze lekker plakkerig zijn.

11

Verdeel de nasi over de borden, schep wat zelfgemaakte pindasaus en je vegan spiegelei erbij en bestrooi met een handje pinda's.

12

Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply